вторник, 30 септември 2014 г.

Красотата отвътре



Какаовото масло има доказана роля за репродуктивното здраве, обмяната на веществата и поддържането на имунитета. То въздейства изключително благоприятно върху кожа, склонна към фотостареене и пигментации. В съчетание с всекидневната грижа за лицето, екстрактът от какаови зърна, повишава устойчивостта на епидермиса към агресивното и неблагоприятно въздействие на слънцето.
Нерафинираното, чисто какаово масло се добива в Перу от какао. То действа овлажняващо, подхранващо и омекотяващо върху кожата. Използва се като се топи до 40 градуса и се абсорбира светкавично от кожата. С него могат да се масажират проблемните зони, които с възрастта стават по-малко еластични – около очите, устните, носа, а също така и щията, врата и деколтето. Неговият приятен, ядков и леко сладък аромат допълва действието му като свойствата му се използват широко и в ароматерапията.
Освен като хилядолетна хранителна добавка за кожата, какаовото масло има и редица други действия – премахване на стрии при бременни, противодействие на стареенето, изсветляване на тъмни петна или белези, хидратира кожата отвътре със силните си антиоксиданти.
Суровите, цели, какаови зърна се използват като натурални антидепресанти, а употребата им ще ви помогне да се почувствате облекчени, спокойни и релаксирани. Какаото е силен антиоксидант, който предпазва нашето ДНК от стареене и болести, чрез свързване със свободни радикали от обкръжаващата ни среда. Освен минералния си състав, какаото има широк спектър от полезни качества за човешкия организъм – поддържа неувредена кардиоваскуларната система и действа като мощно лекарство.
Какаото е много богато на магнезий, а той от своя страна влияе благоприятно на сърцето, поддържа интелектуалните процеси, води до повишаване на перисталтиката, влияе релаксиращо на мускулите, спомага за по-голяма еластичност, алкализира и заздравява костите.
Освен магнезий в какаото се съдържа и желязо, което е важен за храненето минерал. То съставя белтъка хемоглобин, носещ кислород, който предпазва от анемия.
Какаото е богато още на фибри, омега -6 мастни киселини, витамин С, мед, цинк, манхан, хром, серотонин, триптофан, анандамид и фенилатиламин.
Можете да го намерите в Био магазините в конвенционалната магазинска мрежа или електронните магазини в интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар